İSTANBUL / BAKIRKÖY - Bakırköy Anadolu Lisesi

Ara

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TAKVİMİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

Ara

Mrt

04.03.2022 TARİHİNDE DEPREM TATBİKATIMIZI TÜM ÖĞRETMEN VE  ÖĞRENCİLERİMİZ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK.

Şbt

Bakırköy Anadolu Lisesinin gururu filenin aslanları Mersin'de devam eden okul sporları müsabakalarında tarih yazmaya devam ediyor...

ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE TEKNOFEST GEZİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde, Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir. İlk yılında 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4333 takım, 20 bin genç başvuru yapmıştır. 2019 yılında 19 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlenen yarışmalara 81 il ve 122 ülkeden 17.373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurmuştur. 2020 yılında ise Gaziantep'in ev sahipliğinde 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulunmuştur.

21-26 Eylül 2021 tarihinde, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, geçmişinden aldığı ilhamla, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna emin adımlarla devam etmektedir.

Okulumuzun Tercih Edecek Öğrencilerein Dikkatine;

Nis

2 Nisan Otizm Günü kapsamında öğretmenlerimizin rehberliğinde, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan farkındalık çalışması yapıldı.